субота, 27 лютого 2016 р.

"І той лиш пошани гідний, хто мову шанує свою"


Відзначаючи Міжнародний день рідної мови, бібліотекар школи, Шкворець Т.О. провела для учнів 10-А та 10-Б класів цікавий та пізнавальний мовознавчий турнір "І той лиш пошани гідний, хто мову шанує свою".
Основною метою заходу було: поглибити й розширити знання учнів про рідну мову та мовлення, розвивати творчі й комунікативні здібності дітей, виховувати велику любов до української мови, розкрити перед учнями безмежне багатсво нашої мови. І ця мета була досягнута завдяки ретельно підготованим і змістовним конкурсам: "Уважний редактор", "Така цікава буква"А", "Одним словом", "Як буде українською" та іншим.
Особливо довподоби був дітям оригінальний конкурс "Відгадай, що в червоній торбині".
Команди учнів 10-А і 10-Б класів були активними, цілеспрямованими, відповідаюяи на запропоновані питання бібліотекаря, показували грунтовні знання української мови та докладали максимум зусиль у колективній боротьбі за перемогу.
У команді 10-А класу чудові знання рідної мови і взаємопідтримку продемонстрували учні Бойко В., Чапенко Н., Велько Д., Собкова Л.. Любов до рідної мови, позитивні моральні якості і почуття колективізму у 10-Б класі проявляли чні Поддимай Д., Юрченко Н., Могилка Д., Билим А., Маслєй О.. Та й усі інші учні класів були активними і ерудованими.
Бібліотекар Тетяна Олексіївна щиросердечно дякує учнім за чудову та змістовну гру.
Музичним супроводом у мовознавчому турнірі були мелодійні, гарні пісні у виконанні талановитої учениці 8-Б класу Бандури Каріни, які емоційно сприймалися слухучами.
Цей мовознавчий турнір дав змогу дітям відчути себе частиною великого народу, який володіє найбільшим скарбом - мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар