середа, 1 червня 2016 р.

Свята і знаменні дати



  1-Всесвітній день батьків


Відзначають щороку в перший день літа за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН, яка була внесена у 2012 році. Цього дня в усьому світі вшановують різноманітні традиції, пов’язані з сім’єю та сімейними цінностями. Всесвітній день батьків покликаний нагадати жителям планети про відповідальність, яку несе родина за виховання дитини. А для нас – нагода поговорити про те, як наявність дитини впливає на здоров’я й організм батьків, зокрема, татусів. Якщо вони чимало часу проводять у догляді за своєю маленькою дитиною, то демонструють зміни в мозковій активності. Завдяки цьому чоловіки стають особливо зацікавленими у збереженні безпеки дитини. На думку вчених, татусі зрештою відчувають ті ж емоції по відношенню до дитини, що й мами. Загалом і у жінок, і в чоловіків активність усіх частин мозку, задіяних у виконанні батьківської ролі, залежить від вивільнення окситоцину. Це гормон, який відповідає за любов та емоційну прив’язаність. В сім’ях, де батько багато часу проводить з маленькою дитиною, рівень окситоцину приблизно на одному рівні в обох батьків. Цікаво, що Всесвітній День батьків – не єдиний, коли в різних державах вшановують старших членів родини. Адже є ще День батька, День матері і День сім’ї і Міжнародний день захисту дітей, який теж припадає на 1 червня.


Сьогодні - Міжнародний день дітей-жертв агресії


19 серпня1982 року на своїй надзвичайної спеціальної сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея ООН, «будучи приголомшеною величезним числом безневинних палестинських і ліванських дітей — жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червнякожного року як Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії (International Day of Innocent Children Victims of Aggression).








9   - Міжнародний день друзів



   Друзі — це найближчі люди для кожного, тому Міжнародний день друзів, який відзначається 9 червня, можна вважати днем любові до друга .
Здавна дружба вважалася високою людською цінністю. Багато мислителів говорили, що у двох друзів одна душа на двох. Сьогодні часто можна почути, що матеріальна сторона життя давно переважила духовну, тому цієї дружби не існує. Тим не менш, вітаючи свою близьку людину з цим святом, ви можете довести зворотнє.
  Напевно у кожної людини знайдеться хоча б один друг, який є надійною опорою в різних життєвих ситуаціях. Таку людину обов`язково слід привітати з Міжнародним днем друзів, щоб висловити найтепліші почуття та подяку.

   Із появою соціальних мереж День дружби став масштабним святом, яке відзначають в режимі онлайн.


Немає коментарів:

Дописати коментар