середу, 18 квітня 2018 р.

День пам’яток історії та культури




18 квітня відзначається Міжнародний день пам’яток             та визначних місць.

Картинки по запросу 18 квітня день пам'яток історії та культури
В цей день згадують про те, що кожна країна – це своя історія та культура. Завдання цього свята – ще раз нагадати суспільству про необхідність збереження культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства. Культурна спадщина України є невід'ємною частиною світового культурного надбання.
В Україні цей день має назву „День пам’яток історії і культури”.
Наша Батьківщина має надзвичайно багату культурно-історичну спадщину. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам'ятки архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію. Багато пам'яток, які нагадують нам про минуле нашої країни, збереглося на українських землях. Багато з них зникло, залишивши свій слід в історії та культурі українського народу.
Український народ дбайливо зберігає витоки своєї культури, залучаючись до неї, щоб осягнути її глибину й отримати незабутні враження. Дбайливе ставлення до пам’яток є одним з критеріїв зрілості і розвитку суспільства. Ретельне дослідження, дбайливе зберігання та популяризація шедеврів національної історико-культурної спадщини забезпечує реалізацію одного з пріоритетних напрямів державної політики у гуманітарній сфері, що сприяє духовному піднесенню нації, зростанню самосвідомості Українського народу.
Отже, належне зберігання та використання пам’яток – це показник, за яким оцінюється рівень розвитку країни, важливий чинник активної інтеграції України до світового культурного співтовариства.
Ці поетичні рядки спрямовані саме до вас – молодих людей ХХІ
століття. Ви живете в шаленому морі інформації, високих
техно...

Що почитати до Дня пам’яток історії та культури України?


Щомісячний журнал “Пам’ятки України” розповідає про видатні пам’ятки архітектури, від грандіозних замків до дрібних соборів, про які навіть досвідчені мандрівники можуть не знати.

Альбом “Історико-культурні заповідники” зібрав досвід Науково-дослідного інституту пам’яткоохоронних досліджень стосовно важливих заповідників: “Чернігів стародавній” (Чернігів), “Биківнянські могили” (Київ), “Кам’яна могила” (Запорізька обл.), “Тускань” (Львівська обл.).

“Архитектура имперского Киева” (Б. Єрофалов-Пилипчак). Книга проведе вас вуличками столиці, надасть загальне бачення архітектури Києва доби часів імператорської Росії. Ви дізнаєтесь більше про будівлі, зведені з кінця XVII ст. – початку XX ст., які є невід’ємною складовою пейзажу та історії Києва.

Разом з тим погортайте альбом “Пам’ятники і монументи України 1811-1982”. Чимало з представлених пам’яток вже можна знайти лише на сторінках ріднісних видань.
Культурна
спадщина України
є невід’ємною
частиною
світового
культурного
надбання.


Немає коментарів:

Дописати коментар