четвер, 24 грудня 2020 р.

Вісім чудесних книжечок про зиму, Новий рік та Різдво

 

 Ще трошки — і новорічні свята увірвуться в кожен дім з радістю, веселощами та подарунками. Відкрию тобі один секрет — чекати новорічних чудес найкраще за книгою. Захоплива різдвяна історія заворожить і подарує справжню зимову казку. Скільки таких історій встигнеш прочитати ти цієї зими? Мабуть, зима — найкраща пора для читання. Святий Миколай з мішком подарунків, новорічна ялинка, перша різдвяна зірочка в небі — все це так близько і так хвилююче! Перегорни чергову сторінку улюбленої зимової історії — й на тебе посиплеться снігопад пригод та незабутніх вражень.

             Для всіх маленьких читачів  наша бібліотека підготувала добірку нових книжок                   про зиму та Новий рік, що тільки-но вийшли в українських видавництвах, а                також  тих, що стали бестселерами останніх років, бо дуже полюбилися дітлахам.

                                  

  «Різдво у лісі» 

Ульф Старк

 Головний герой цієї історії — гном Буркотун — не хоче святкувати Різдво — напередодні він втратив шапку і рукавиці. Та незважаючи на буркотливий норов і постійне невдоволення, гном робить купу малих і великих добрих справ. Спочатку рятує джмеля, що от-от мав замерзнути від холоду. Згодом дає прихисток кроленятам, що в завірюху відбились від дому в пошуках гнома, без якого Різдво не настане…

«День народження ялинки» 

Оксана Була


  Продовження знаменитої серії книжок Оксани Були про дивовижних туконі — загадкових мешканців лісу. Історія розповість тобі про ду-у-уже важливий день у їхньому житті — День народження ялинки.

Усім відомо — дерева народжуються влітку, і ялинки — не виняток. Аби вони підросли та зміцніли до перших холодів, за ними дбайливо доглядає ялинковий туконі. Однак є особлива ялинка, що виростає посеред зими, і ніхто не знає, де вона вирішить з’явитись на світ. Лише куріпковий туконі здатен відшукати ялинку. Появу зеленої красуні святкують усі мешканці лісу, адже це незвичайний день — День народження всіх туконі.


«Подарунок від Святого Миколая» 

Матіяш Дзвінка

 «Насправді ніякого святого Миколая немає. Це батьки кладуть подарунки під подушку…» — завзято торохтіли друзі п’ятикласнику Олесю, який вірив в дива і щороку з нетерпінням чекав приходу Чудотворця. Товаришам вдалося посіяти в серці юного мрійника сумнів: а чи справді існує святий Миколай, чи справді він скуповує іграшки в торгових центрах і вночі непомітно лишає біля дитячих ліжечок? Олесь розчарований, та на нього чекає велике диво. Миколай приходить до хлопчика і запрошує у неймовірну подорож в часі. А ще наділяє особливим даром…

«Різдвозавр» 

Том Флетчер

 Подорожуючи сторінками цієї веселої пригодницької книги, ти дізнаєшся, хто допомагає Санта-Клаусу на Північному полюсі, а хто підступно полює на північних оленів. Ця різдвяна казка про те, як із ненависті народжується справжня дружба. Гортаючи сторінки книжки, ти відкриєш великий секрет: чому батько Вільяма, містер Трандл серед усіх свят віддає перевагу Різдву — і, звісно ж, познайомишся з головним відкриттям книги — незвичайним героєм Різдвозавром.


«Маленька книжка про любов» 

Старк Ульф

 Світла й добра різдвяна історія відомого шведського письменника Старка Ульфа ще раз переконає: перед Різдвом дива таки трапляються. Навіть якщо не вистачає їжі, тато на війні, а ти майже перед канікулами отримав догану від директора. Все, чого так хотів юний хлопчик Фред, обов’язково здійсниться. Книга, наповнена світлом, любов’ю і теплом, неодмінно створить тобі чудовий новорічний настрій.


  «Містерія Різдва»
Соломія Савка

 

 

      Ця книжка ‒ про тепло і затишок родинного свята. Про цінності та традиції, що єднають покоління. Бо Різдво ‒ найтаємничіше та найочікуваніше свято для українців. Ця книжка, немов та торба міхоноші, наповнена рецептами святвечірніх страв, колядками і віршами, без яких немислиме Різдво.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар