вівторок, 16 січня 2024 р.

День пам'яті "Кіборгів".

 




День Пам'яті захисників Донецького міжнародного аеропорту.
Вони вистояли там, де не вистояв бетон... АД242...
Шана і щира подяка всім, хто стояв за Україну в ті дні, і продовжує відважно битися за нашу землю та свободу зараз. Пам'ятаємо...
В Україні з 2024 року офіційно вшановуватимуть захисників Донецького аеропорту 20 січня. Відповідний наказ про встановлення Дня вшанування захисників Донецького аеропорту ухвалили спільно Міністр оборони із Головнокомандувачем Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.
Як пояснили у відомстві, щороку протягом січня будуть проводитися урочисті й пам’ятні заходи, присвячені Дню вшанування захисників Донецького аеропорту, які стояли за нього з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. «Кіборгами» нескорених українців, назвав сам ворог. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.
«Кіборги» вистояли, не встояв бетон», – фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом українських бійців.
За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули більше 200 військових. Кіборги стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.
В обороні цього об'єкта брали участь не тільки воїни, але і медики з волонтерами, що надавали допомогу та підтримку українським бійцям. Тому день пам'яті присвячений усім, хто стояв за Україну в ті дні.
Вічна пам‘ять загиблим Героям!
Честь і слава живим!

Немає коментарів:

Дописати коментар