середу, 21 вересня 2016 р.

Міжнародний день миру

.      До недавнього часу для українського народу мир був повсякденною реальністю. Безцінний дар миру особливо і не помічався. Мирне небо, не гримлять вибухи…  Хто  гадав, що в Україні може бути інакше? Що у життя миролюбної української нації  прийде війна?
      Зараз, як ніколи, відчуваємо потребу у мирі, у  налагодженні мирного життя в Україні. Зараз, як ніколи, святкування Дня Миру є таким актуальним для нас, українців.
Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір він і відзначається в Організації Об’єднаних Націй. Він покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.
ООН використовує святкування Дня миру, для залучення уваги до своєї різнобічної роботи в підтримку миру і для того, щоб спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру та обміну інформацією та практичним досвідом діяльності по його досягненню.

В Україні День миру закріплено відповідно до Указу Презедента України № 100 від 5 лютого 2002 року.

    21 вересня, у Міжнародний день миру помістіть голубів на вікні своєї квартири, класної кімнати або винесіть у двір і причепіть на гілках дерев. Так ви зможете сказати людям і світу, що мир, мирне життя – важливі для вас. 
Ми – за мир в Україні! Ми – за мир на землі! Усі небайдужі – приєднуйтесь до нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар