четвер, 29 вересня 2016 р.

До Всеукраїнського Дня бібліотек!

 

  
Ми служимо людям у світському храмі
І совість століття пронизує нас.
А мудрість і правда розтоплять і камінь
Все – людям, життю, і ніщо про запас!


      Хтось із мудрих сказав: „Бібліотекар – це не професія, а стан душі”.
   Для кожної освіченої людини, бібліотекар – це насамперед творча особистість, яка безкорисливо, щедро, з повною віддачею служить суспільству і читачеві.
   Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова, – що може бути достойнішим? Бабине літо і свято великого, духовного багатого колективу бібліотечних працівників!
   Скільки в стінах бібліотек переплелось людських долонь, скільки збережено і упорядковано книг!

До Всеукраїнського Дня бібліотек!
   Бібліотека – древня і вічно юна оселя людського розуму. Все життя всесвіту зосереджено у цьому магічному кристалі, що називається – бібліотека.
   Ще у давнину людина почала збирати книги. Багаті правителі вважали за свій обов’язок та честь мати при своїх палацах бібліотеки. Тоді й слова такого не було «Бібліотека», а зібрання книг уже існувало. Їх називали – «Пристанище мудрості», «Аптека для душі», «Дім порад і наставлень».
Бібліотека... Тиша.. Століття...
Тут книги розумні спокійно живуть
У тихій величній світлиці,
А двері широко відкриті ведуть
До знань золотої скарбниці.
Герої романів, легенд, повістей,
Тут радо говорять із нами.
В книжках – відкриття всіх велик
их людей,
Думки, що хвилюють віками.\

   Щиро вітаємо Вас, дорогі друзі, колеги з професійним святом, яке разом із нами відзначає весь український народ. Бажаємо творчості і натхнення, щастя, добробуту та любові вам і вашим родинам. Наше свято співпадає з християнським святом Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Тож Віри Вам у власні сили, Надії на те, що наша праця буде достойно визнана, Любові наших користувачів і Мудрості у здійсненні великих планів
   День бібліотекаря - це свято не тільки самих працівників бібліотек, але й відвідувачів. Згадаймо знаменитий вислів Вільяма Шекспіра:
 «Користуйтеся справжнім, щоб зміцнити своє майбутнє щастя».
   Отож бажаємо нашим читачам частіше заглядати в бібліотеку, не соромлячись звертатися за допомогою до мага-бібліотекаря, щоб зробити світ прекраснішим і з гордістю називати себе Людиною з великої літери!

Немає коментарів:

Дописати коментар