середа, 30 листопада 2016 р.

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Історія цієї дати сягає своїм корінням в 1988 рік, коли 1 грудня на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ / СНІДу.
 
Всесвітній день боротьби зі СНІДом служить справі зміцнення організованих зусиль по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу, що розповсюджується по всіх регіонах світу.

   Сьогодні досить часто можна почути про небезпечне захворювання ВІЛ/СНІД, задля попередження якого по всьому світу витрачаються мільйони доларів, але ВІЛ-інфекція продовжує забирати життя мільйонів людей.
Питання протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні є одним із актуальних, гострих і резонансних у соціальній сфері. Україна займає перше місце в Європі та шосте — в світі за швидкістю розповсюдження ВІЛ і хворих на СНІД. На даний час в Україні 440 тис. людей ВІЛ-інфіковані.
СНІД - це хвороба, а ВІЛ – це тільки виявлений вірус імунодефіциту і чи стане вірус причиною захворювання конкретної людини СНІДом, чи все обійдеться – ще невідомо.
СНІД давно вже перестав бути хворобою наркозалежних .Серед хворих є й члени благополучних сімей, які стали пацієнтами СНІД центру через власну легковажність і недбалість. На сьогоднішній день ВІЛ-інфекція продовжує бути однією з соціально-небезпечних хвороб, тому що поширюється серед людей молодого і працездатного віку Всесвітній день боротьби зі СНІДом– це можливість дізнатися факти про ВІЛ-інфекцію та втілити знання в практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти і усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань піклуватися про власне здоров’я і здоров’я інших і допомогти тим, хто живе з ВІЛ.
Озбройтеся знаннями та не забувайте, що боротися 
потрібно з епідемією, а не з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІД.
Сподіваємось, що колись можна буде сказати що зі СНІДом покінчено!
Бережіть своє здоров'я та здоров'я близьким вам людей!

Немає коментарів:

Дописати коментар