четвер, 5 жовтня 2017 р.

Здоровим бути - це модно

Картинки по запросу книги про здоровий спосіб життя



Похожее изображение


5 ПОРАД ЩОДО ЗДОРОВОГО І ЕКОЛОГІЧНОГО ХАРЧУВАННЯ

Складно стежити за тим, щоб харчуватися виключно корисною їжею. Шаурма, пончики та хот-доги завжди готові швидко замінити здорову їжу. А якщо поставити завдання, харчуватися здоровою їжею і при цьому берегти екологію, може здатися, що тебе вважають казковим єдинорогом
Вчені-дієтологи вивели деякі універсальні правила здорового харчування, яким ти можеш слідувати без особливої ​​праці, знижуючи при цьому негативний вплив на планету.
Їж рослинну їжу
Якщо ти зосередишся на рослинній їжі більше, ніж на продуктах тваринного походження, то, крім очевидної переваги для здоров'я, ти також зробиш свій внесок у збереження навколишнього середовища. Для щорічного багатомільярдного виробництва м'яса і молочних продуктів використовується велика кількість пестицидів, хімічних добрив, палива, кормів і води, на частку яких припадає 51% річного обсягу викидів парникових газів, згідно зі звітом 2009 року, який опублікований в «Magazine Watch». Рослинна їжа, наприклад, овочі, рис, боби і тофу, менше впливає на навколишнє середовище. Чому б тобі не зробити «пісний понеділок» шляхом заміни м'яса рослинними білками, такими як горіхи, боби і соєві продукти?
Більше органічного
Оскільки для вирощування органічних продуктів використовуються менше хімічних пестицидів і добрив, вони менше впливають на навколишнє середовище. Якщо напис «органічне» ти помітиш на продуктах тваринного походження, це означає, що ні антибіотики, ні синтетичні гормони не застосовувалися у виробництві кінцевого продукту.
Чим ближче, тим краще
Купуючи продукти харчування, які були вироблені в твоїй країні, а, ще краще, в окрузі неподалік, ти не платиш за кількість миль, які подорожувала їжа, перш ніж потрапити тобі на тарілку. Це непрямий фактор, від якого певною мірою залежить кількість викидів парникових газів. Купуючи товари, вирощені в твоїй країні, ти підтримуєш вітчизняного виробника. При наявності часу і бажання, ти можеш спробувати організувати свій маленький персональний город на підвіконні. Така їжа буде здоровішою і смачнішою за ту, яка «напхана» пестицидами і гормонами росту. До того ж, це відмінне рішення освіжити інтер'єр твого будинку.
Сезонні продукти
Внеси в свій раціон продукти харчування, які актуальні для даного сезону і не вирощуються в штучних умовах, таких як опалювані теплиці. Так само варто менше вживати продуктів, вирощених за сотні кілометрів, зірваних передчасно, і транспортованих на великі відстані. Сезонні продукти кращі для навколишнього середовища і дешевші, оскільки вони вимагають менше ресурсів та енергії для виробництва. Ну і місцевого виробника підтримати приємно.
Зменшення відходів
Гниюча їжа є основним джерелом метану -- одного з парникових газів, який пов'язаний з глобальним потеплінням. Крім того, причиною 13% парникових газів є переробка, транспортування та утилізація викинутої в сміття їжі. Купуй стільки їжі, скільки може з'їсти твоя сім'я
           ПРИНЦИПИ ПРАВИЛЬНОГО ЗАГАРТОВУВАННЯ
Не встигли озирнутися, а літо вже добігає кінця. І скоро прийде осінь з дощами, холодами і застудами. І, на жаль, такий хід речей нам не під силу зупинити. А ось гарненько підкріпити захисні сили організму - кожному по зубах. Не варто зволікати - всім загартовуватися!
Зміцнення судин
Людина має імунну систему, яка допомагає організму захищатися від хвороб. Імунітет запрограмований розпізнавати віруси, бактерії, ракові клітини і знешкоджувати їх. Але найменший збій у роботі імунітету -- відразу з'являються проблеми зі здоров'ям. Найбільш ефективним способом підтримки сил імунної системи є загартовування. У чому секрет загартовування? Під час охолодження (промерз, потрапив під дощ або промочив ноги) виникає така реакція: організм уповільнює віддачу тепла і починає виробляти його більше, щоб зігрітися. При надлишку тепла починають активуватися різні віруси і шкідливі мікроорганізми, що знаходяться всередині нас постійно. Таким чином починається застуда. Що стосується загартованої людини, то її організм не такий чутливий до переохолодження, тому він і залишається здоровим. Спека теж легше переноситься загартованим організмом: треновані судини є захистом для серця під час перевантажень. Кров циркулює краще, а значить, кисень та інші поживні речовини розносяться по клітках.
Загартовування на свіжому повітрі
Багато людей з великим скепсисом ставляться до процедури загартовування: обтирання, обливання, контроль за температурою води ... Але є й більш природні методи: аеробні навантаження на свіжому повітрі -- відмінний старт на шляху до зміцнення захисних сил організму. Якщо немає протипоказань, то варто спробувати ранкові або вечірні пробіжки. Проте спочатку бігати треба дозовано: спочатку 10-ти хвилинна ходьба для розминки, далі біг пару хвилин, потім знову ходьба і знову біг. Почати можна з 30-ти хвилинних марафонів, через деякий час тривалість бігу можна збільшувати, спираючись на власні відчуття. Якщо біг не до душі, тоді можна тренуватися на найближчому стадіоні або спортивному майданчику, де є турніки, бруси або тренажери.
Правильне харчування
Ще один важливий моментів у підтримці захисних сил організму -- здорове харчування. Літо й осінь -- сезони, багаті всілякими овочами, фруктами і ягодами. Заміни макарони і картоплю на овочі та каші; торти, тістечка і солодку воду -- на фруктові салати і соки. Перекушуй фруктами і ягодами. М'ясо і рибу старайся не смажити, а відварювати або запікати. За кілька годин до сну випивай стакан ряжанки, кефіру -- це оздоровить кишкову мікрофлору, яка, в свою чергу, захистить від багатьох інфекцій.
Загартовування водою
Саме вода є найпотужнішим засобом загартовування. Купання доступне кожній людині -- будь-яка водойма або домашній душ. Але загартовуватися потрібно з розумом, поступово зменшуючи температуру. Саме тому літній час підходить для початку таких процедур. І поступово, коли температура води йде на спад, твій організм вже встигає адаптуватися і стати досить витривалим до більш низьких температур. Звісно, з розгону пускатися вплав не варто -- спочатку змочи ноги, руки, обличчя, шию, після -- занурся.
Паралельно з купанням загартовуйся і в домашніх умовах під душем: коли спекотно, починай з кімнатної температури води, чим далі -- тим холодніше. Після закінчення купального сезону можна переходити на прохолодний або контрастний душ вранці. І якщо з цієї хвилини почнеш загартовувати свій організм, то зануритися в ополонку на Водохресні морози для тебе не складе ніяких труднощів!
І не забувай основний принцип загартовування -- регулярність. Візьми собі за правило після літа продовжувати біг, прогулянки, дотримуватися здорового харчування і проводити водне загартовування.

1 коментар:

  1. Привіт пані та панове,
    Дозвольте мені представити вам рік кінці можливості в красу і радість. Ви турбуватися про курортного сезону, ви хочете, щоб почати новий рік з великі надії. Я даю вам можливість швидко і якісно кредиту протягом короткого часу. Не соромтеся, тільки одну адресу можна отримати достатню відомості.
    Електронна пошта: Ось мою адресу електронної пошти: berniergalagher@gmail.com
    Дякуємо, що довіряючи мене.

    ВідповістиВидалити