середа, 24 січня 2018 р.

«Наша соборна суверенна Україна»

 


"Україно, соборна державо,
сонцесяйна колиска моя.
Ні ,не вмерла й не вмре твоя слава
завойована в чесних боях."
   Такими поетичними рядками розпочала свою тематично-інформаційну бесіду для учнів 10-А класу бібліотекар школи Шкворець Т.О. присвячену визначному національному святу-дню Соборності України.
   Проводячи бесіду біля оформленого бібліотекарем школи патріотично-історичного стенду «Відродження нації», Тетяна  Олексіївна наголосила слухачам, що 22-го січня, у День Соборності України. весь український народ із вдячністю згадує своїх героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, всіх тих, хто словом і ділом відроджував і творив незалежну соборну Українську державу. Про те, що в історії становлення незалежності України саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою став величною знаковою подією у житті українського народу.
  Також Тетяна Олексіївна розповіла учням про історичні події тих років та зазначила, що 4-й універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої її діяльності, в якІй брав найактивнішу участь і наш видатний земляк – Федір Швець, уродженець села Жаботин. Він багато зробив для розбудови незалежної України. І саме Федір Швець 22 січня 1919 року на Соборній площі Києва під час великолюдного мітингу зачитав величний Акт Злуки.
  На завершення тематичної бесіди Тетяна Олексіївна підкреслила, що сьогодні Україна, як і раніше, потребує єдності й соборності всього українського народу і що ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ побудуємо духовно і економічно багату, демократичну Україну.
Слава Україні! Героям Слава!
Вічна пам’ять нашому видатному земляку Федору Швецю!
/Files/images/0_novini_15_16/111/DSCN2211.JPG /Files/images/0_novini_15_16/111/DSCN2213.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар