понеділок, 5 грудня 2022 р.

Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (Всесвітній день волонтерів)


А за вікном уже зима
І Рік Новий в дорозі.
От тільки радості нема,
А серце у тривозі.
Громом невтішна новина
До нас зі Сходу лине.
Війна. Вже майже рік війна!
Щодня в бою хтось гине.

С.Українець

 Щорічно 5 грудня в світі відзначають Міжнародний день добровольців в ім'я економічного і соціального розвитку. Також цей день ще називають - Всесвітній день волонтера або просто - Міжнародний день добровольців.

Засновано це свято з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році. День волонтерів повинен спонукати суспільство до безоплатної добровільної праці у найрізноманітніших сферах діяльності. Добровольці або волонтери - це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Сфери діяльності, в яких можна побачити безоплатну роботу добровольців, воістину численні і різноманітні.
Волонтерство як офіційний рух було створено у 20-х роках 20 століття. У 1920 році у Франції молодь вигадала волонтерський проєкт, який полягав у відновленні ферми, котра постраждала під час Першої світової війни.
В України активна волонтерська діяльність розпочалась у 2014 році під час Революції Гідності. Наразі на сході країни триває війна, і багато волонтерів - військових та простих людей - допомагають збирати кошти, ліки, одяг тощо, а також займаються транспортуванням.
Вітаємо усіх причетних до волонтерського руху, усіх небайдужих людей зі святом)))
Волонтерство – це хороша можливість стати кращим, роблячи добро іншим. Воно закладене в генетичному коді та в культурі українців. Ця спорідненість та взаємодопомога є по-особливому відчутними у важкі періоди для України, це можна помітити й зараз у час повномасштабного вторгнення Росії на територію України.
    



  

Немає коментарів:

Дописати коментар