понеділок, 5 лютого 2024 р.

День безпеки в Інтернеті

 06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 21 День безпечного Інтернету.



Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді.  Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Рекомендуємо учасникам освітнього процесу ознайомитися з добіркою корисних освітніх матеріалів:

Дізнатися як зробити свій гаджет безпечним для використання та що робити, якщо хтось зв’язується з тобою, а ти цього не хочеш. Відповіді на ці та інші питання з онлайн-безпеки можна знайти у симуляторі “Онлайн-безпека для дітей”.

Як створити безпечний пароль і захистити свою приватність у мережі, розібратися, хто такий булер чи кібербулер, чому не варто реагувати на тролінг та як розпізнати онлайн-шахрая допоможе симулятор “Онлайн-безпека для підлітків”.

Знайомити дитину з правилами безпеки в інтернеті потрібно змалку. Тому батькам варто бути обізнаними з усіма “підводними каменями” мережі. Навчіться розмовляти з дітьми про приватність і захист в інтернеті, небажані контакти тощо. Симулятор “Онлайн-безпека для батьків” допоможе дізнатися, з якими проблемами стикаються діти онлайн та які базові правила допоможуть малечі почуватися безпечно в інтернеті.

Безпека дітей в інтернеті — це відповідальність не лише батьків, а й учителів. Дізнайтеся, як покращити свої цифрові навички та провести безпечний онлайн-урок. Навчіться розпізнавати загрози, з якими учні найчастіше стикаються в інтернеті, наприклад, кібербулінг та грумінг. Усе це та навіть більше знайдете в симуляторі “Онлайн-безпека для освітян”.

Дітям і молодим людям віком до 18 років радимо ознайомитися з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі “Дізнайся про свої права в цифровому середовищі”.

Немає коментарів:

Дописати коментар