понеділок, 19 лютого 2024 р.

День Героїв Небесної Сотні


   У 2024 році День Героїв Небесної Сотні буде проходити під лозунгом "Залишаємося гідними своїх героїв".  Міністерство культури та інформаційної політики також замовило невеликий соціальний відеоролик, який буде пропонуватися для поширення в інформаційному просторі перед цим пам'ятним днем.

"Ключовим для комплексу меморіальних подій є те гасло, яке буде у всіх заголовках та відображатиме мету всіх заходів, що цьогоріч проводитимуться до Дня Героїв Небесної Сотні. Ми повинні залишатися відданими тій пам'яті, пам'яті героїв, відданими їхньому героїзму".

         Яке значення має день пам'яті героїв Небесної сотні?

Гідність людини є однією з найвагоміших соціальних цінностей, закріплених у статті 3 Конституції України, разом з її життям, здоров'ям, честю, недоторканністю і безпекою. Визнання гідності кожної людини та її рівних і невід’ємних прав є фундаментальною основою свободи, справедливості та загального миру – що не одноразово проголошується в міжнародних правових актах. 

Право на самовизначення, гідність, честь та свободу є головними цінностями українців. Ці риси впродовж століть та часів об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України. Саме завдяки звитяжній боротьбі наших співвітчизників сталася Українська революція 1917–1921 років та повстання 1920–1930-х у Холодному Яру. Цими рисами вирізнялися бійці Української повстанської армії, учасники дисидентського руху, Революції на граніті, Помаранчевої революції та, наостанок, Революції Гідності.

Під час повномасштабної війни з Росією ми маємо частіше згадувати доленосні події тих днів, адже саме вони є символом нашої боротьби та нескореності. Сьогодні Майдан — це не лише назва місцевості,  це справжній символ Свободи для всіх громадян України. А Революція Гідності — наймасштабніший протест, який показав що вся країна може об'єднатися заради спільної мети: боротьби за свої права і демократичний європейський вибір.


Немає коментарів:

Дописати коментар