середу, 12 жовтня 2016 р.

"Козацька слава не вмирає, вона як пісня житиме в віках"

 


Напередодні великого християнського свята - Дня Покрови Пресвятої Богородиці та патріотичних національних свят - Дня Українського козацтва і Дня Захисника Батьківщини бібліотекар школи Шкворець Т.О. підготувала, організувала та провела для учнів 8-Б класу літературно-тематичний захід "Козацька слава не вмирає, вона як пісня житиме в віках".
Головною метою заходу було формувати в учнів інтерес до читання української історичної книжки, розвивати у дітей бажання більше читати книг про історію свого народу і розширити знання учнів про період Козаччини.
У класній кімнаті було оформлено тематичну книжкову виставку "Козацька слава не вмре, не загине" та ілюстровану виставку плакатів "Козаки - борці за волю, за народну добру долю".
Учні із цікавістю і захопленням слухали розповіді ведучих заходу бібліотекаря Тетяни Олексіївни і активістки бібліотечної ради ученицю 10-А класу Абзелімову Дашу про славетну історію Запорізької Січі та героїчну боротьбу козаків за свободу українського народу і утвердження Козацької держави.
Слід відмітити сумлінне, відповідальне ставлення до ролі ведучої Абзелімової Даші, яка із знанням історичного матеріалу періоду Козаччини та емоційним і артистичним декламуванням патріотичної поезії українських поетів доносила до учнів головну ідею, що козацтво для українського народу є символом честі, слави, гордості і видатним явищем нашої історії. Щиро дякую активному читачеві шкільної бібліотеки учню 10-Б класу Денисенку Юрі за технічну допомогу під час проведення заходу та влучно підібрані відеоматеріали із даної теми.
На завершення масового заходу, який пройшов у високому патріотичному дусі, Тетяна Олексіївна побажала дітям вчитися у козаків - цих велетнів велелюбного духу сміливо боротись і перемагати будь-які труднощі і бути патріотами Вітчизни, як славні козаки. Слава Героям! минулих літ і сучасним воїнам із козацькими "чубами" під "шоломами".
/Files/images/0_novini_16_17/jovten/121016/PICT0002.JPG /Files/images/0_novini_16_17/jovten/121016/PICT0004.JPG /Files/images/0_novini_16_17/jovten/121016/PICT0005.JPG /Files/images/0_novini_16_17/jovten/121016/PICT0010.JPG /Files/images/0_novini_16_17/jovten/121016/PICT0015.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар