середу, 19 жовтня 2016 р.

Протягом цього тижня бібліотекар школи Шкворець Т.О. продовжувала активну пропаганду книги серед учнів школи в межах проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що проходить під гаслом "Книга і читання - важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів".
Так учням 7-А класу були представлені яскраво ілюстровані, змістовні стіннівки "Як читати книгу", "Як користуватися довідковою літературою", "Як написати відгук про книгу" біля яких бібліотекар провела для дітей групову бесіду по тематиці стіннівок.
Під час розмови звертала увагу учнів на духовні цінності книги та вміння користуватися нею.
19 ховтня для учнів 7-А та 6-А класів Тетяна Олексіївна разом із активістами бібліотечної ради Амною Аль-Хамадою (8-Б клас), Абзелімовою Дашою (10-А клас) та Денисенком Юрою (10-Б клас) провели тематичний бібліотечний урок "Книжковий дивосвіт", де ознайомили учнів-слухачів з історією створення книги з найдавніших часів і до сьогодення. Розповідали дітям про значення книги в розвитку світового суспільства, про шанобливе ставлення до неї. Абзелімова Даша представила дітям свою цікаву і пречудову мультимедійну презентацію "Історія створення книги від давнини до сьогодення", а натхненно і виразно декламованими Дашою віршами і гумореско про книги діти заслуховувалися і зачаровувались.
Також учні уважно слухали розповіді ведучих заходу Тетяни Олексіївни та Амни Аль-Хамади про цінність книги та її значення в житті людини. Дітям дуже сподобалося, як Амна емоційно, цікаво і весело проводила вікторини: "Казковий дивосвіт", "Юні книголюби", "Угадай назву книги", бібліотечну гру "Народна мудрість про книги та читання" та конкурс "Телеграма". На конкурсах діти і розважалися, і отримували багато цікавої інформації про книги.
Щиро дякую Юрію Денисенку за добросовісність і технічну допомогу у проведенні заходу, та Даші і Амні та Даші і Амні, які чудово впоралися із роллю ведучих.
Бібліотекар школи Шкворець Т.О. впевнена, що проведені бібліотечні заходи сприятимуть вихованню в учнів любові до книги, підвищенню престижу читання, популяризації рідної української та світової дитячої літератури і заохочення читацької ініціативи.

Немає коментарів:

Дописати коментар