четвер, 20 жовтня 2016 р.

У світі дитячої книги

З яскравих полиць книжкових магазинів нам загадково посміхаються казкові принцеси, грізно дивляться велетні-динозаври і навіть прибульці марсіани привітно махають руками. Вдома у кожного знайдеться кілька десятків, а то й сотень книг. Читати не перечитати!) А ще якихось 400 років тому наші ровесники, аби послухати улюблену казочку, змушені були чекати батьків з роботи…
Справа у тому, що до середини ХVІІ століття дитячої літератури не існувало. Діти читали те, що й дорослі, та найчастіше старші покоління переказували легенди, казки та повір’я своїм малюкам усно.Настільною книгою юних читачиків була хіба що Біблія.
Пройшло багато років, перш ніж брати Грім та Ганс Хрістіан Андерсен створили перші літературні шедеври спеціально для дітей. До речі, саме в День народження Ганса, 2 квітня, ми святкуємоМіжнародний день дитячої книги.
Цього дня найкращих дитячих письменників та художників нагороджують Міжнародною премією Г. Х. Андерсената золотою медаллю.
Вчені переконані, що дитячі книги формують світогляд і неабияк впливають на долю маленьких читачів. Тож уважно стався до того, що читаєш, адже від обраної Тобою книги залежить Твоє майбутнє.
Книга занурює нас у фантастичний світ захоплюючих пригод та чарівних подій. Найцікавіше та найтаємничіше родом з дитячих книжечок.
А в Тебе є улюблена книга? Напиши про неї у коментарях. Мені дуже цікаво дізнатися про коло Твоїх захоплень.

Немає коментарів:

Дописати коментар