середу, 20 березня 2024 р.

20 березня відзначається Всесвітній день казки

 Казки – один із головних елементів культури будь-якого народу.

20 березня проводиться Всесвітній день казки. Journée Mondiale du Conte виник за ініціативи Швеції в 1991 році. Ці березневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.
Подія 20 березня - Всесвітній день казки 
Ця ідея зародилася в голові невідомо кого. Можливо, вона з'явилася за помахом чарівної палички у світі, сповненому таємниць, а можливо, була з любов'ю приготована в казковому місці. І тепер ця ідея прийшла до нас, ми почули цей заклик.
З 2004 року світ вирішив активно відзначати розповідання історій по-своєму, по одній темі на рік - така основна ідея. Цього дня казкарі з усього світу збираються разом, щоб по-своєму відзначити чудові історії та книжки, які їх містять.
Крім того, мета Дня казки - охопити нову аудиторію, долучити її до задоволення читання. Заради любові до хорошого, щоб зачарувати наш слух публічними читаннями та організацією таких заходів, як цілі тури оповідань. Любителі книжок і читання, запишіть цю зустріч у своїх щоденниках, ми ще не написали останні рядки цієї історії.

                                                                                                                                                                      Казка – це народно-поетичний або писемно-літературний твір про вигадані події чи осіб, іноді за участю фантастичних сил, який має повчальну мету.

«Забута казка – це золоте намисто, яке впало на морське дно» – кажуть старі люди. Чи задумувались ви над тим, чому живуть і не вмирають народні казки! А безсмертні вони тому, що в них живе і не вмирає сам народ, казки упродовж віків були і залишаються чарівними провідниками доброти і милосердя.

Гортаючи сторінки улюблених казок, ви зрозумієте, що казки – то наші великі вчителі. Мистецтво казки полягає в тому, що вона гармонізує людину з навколишнім світом з одного боку, а з іншого – координує її в суспільстві, світі, вигаданому людьми.


Немає коментарів:

Дописати коментар