суботу, 30 березня 2024 р.

Година Землі

 







 
Година Землі – міжнародна подія, що проводиться за традицією навесні. Згідно з традицією, в останній суботній день місяця з 20:30 до 21:30, з урахуванням місцевого часу, добровільні учасники акції відключають світло та електротехнічні прилади на знак підтримки розумного ставлення до природи, її ресурсів.
Ідея акції з відключення електрики з’явилася у відділі фонду захисту дикої природи (WWF Australia). Ініціатори виступили у 2004 році з пропозицією звернути увагу австралійців до негативних кліматичних змін. Розроблена концепція отримала назву «Велике клацання».
У першій акції, проведеній 2005 р., брали участь понад два мільйони жителів Сіднея, 2100 організацій. На наступний рік назву змінили, щоб перенести акцент із простого відключення світла на глобальні проблеми планети. Година Землі отримала міжнародний статус, у 2008 році до проведення акції приєдналися 35 держав світу, понад чотириста міст, понад сто мільйонів людей. Екологічну ініціативу підтримали жителі різних країн, оскільки кліматичні зміни торкнулися всіх народів.
Дослідники встановили, що в результаті акції інтерес жителів планети до питань екології зріс на чотири відсотки.
Географія проведення Години Землі щороку розширювалася. Сьогодні масова акція на планеті об’єднує понад два мільярди людей із 180 країн. Якщо кожна людина подивиться відеозвернення «Якби Земля уміла говорить…» за посиланням, то кількість учасників цієї акції набагато зросте. ⬇️
Піклуймося про нашу планету!
До вашої уваги добірка книжок, щоб знати все про Землю


Немає коментарів:

Дописати коментар