вівторок, 12 березня 2024 р.

Весна постукала віршами

  У рамках Всесвітнього дня письменника та напередодні Міжнародного жіночого дня в історичному музеї Кам`янського державного історико-культурного заповідника відбулася творча зустріч кам’янчан з українською поетесою зі Сміли Тетяною Шугар-Благодарною у якій взяли участь шкільні бібліотекарі. Ця передсвяткова зустріч стала для нашого міста відкриттям нового поетичного слова.

Залюблена у життя, сонцедайна і промениста, пані Тетяна подарувала українському читачеві вже десять своїх збірок, серед яких: «Друге дихання»(2013р.), «Рядки щасливого безсоння»(2014р.), «Я прагну бути»(2015р.), «За кульбабами сонце сходить»(2017р.) «Чебрецева елегія»(2018р), «Каліграфія душі»(2019р.).
Щиросердні й задушевні, правдомовні та бурхливі, емоційні, чуттєві і пристрасні вірші поетеси, як барвінок, стелили доріжку від серця авторки до серця кожного слухача.
Була і війна в поетичному слові Тетяни Шугар-Благодарної. Бо обійти горе українське неможливо, тому що мироточать із серця кожного митця слова люті і несамовитості. В цей день разом з присутніми у залі кам`янчанами поезію української поетеси незримо слухали і наші земляки-воїни,що віддали війні найдорожче - своє життя, молоде і не прожите. В пам`ять про них звучали переливи української народної пісні у виконанні Таміли Чупак, теж поетеси, письменниці і композитора.
Прекрасним сувеніром від благодійної організації «Благодійний фонд «МХП - Громаді» під час літературного свята для шановної гості та кам`янчан стала унікальна збірка «Молитва: Поезія, Щоденник, Рукописи» відомого українського поета-шестидесятника Василя Симоненка, життя і творчість якого були і залишаються символом духу українського народу. А музичний подарунок з золотого фонду Кам`янки - пісня «Вечори над Тясмином»- від наших незабутніх земляків поета Данила Кононенка та композитора Валерія Волкова
у виконанні Наталії Гончаренко та Алла Єфремцевої став фінальним
акордом літературного дійства, яке подарувала кам`янчанам українська поетеса зі Сміли Тетяна Шугар- Благодарна.




Немає коментарів:

Дописати коментар