пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

Під тінню Чорнобильського крила

 


Чорнобиль…
Слово це стало символом горя, страждання та покинутих домівок.
Минуло 38 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й для усього світу.
Аварію на ЧАЕС називають найбільшою та найстрашнішою ядерною катастрофою мирного часу, наслідки якої відчуватимуть чимало поколінь.
Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість усім ліквідаторам страшної аварії, які ціною власного життя та здоров’я боролися з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС.
Пам‘ятаємо…
Добірка книжок та 5 серія телевізійної версії «Книга-мандрівка. Україна» про Чорнобиль за посиланням ⬇️


Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності, героїзму і самовідданості  ліквідаторів страшної аварії. Доземний уклін перед неоціненним людським подвигом персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою, вони не думали про нагороди і відзнаки,  ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті. Шануймо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і вічна пам’ять жертвам Чорнобильської катастрофи!

Немає коментарів:

Дописати коментар