пʼятниця, 6 травня 2016 р.

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

  

Дорогі друзі!
перемога 18 травня   наша країна   відзначатиме День пам’яті та примирення. Відповідно до указу Президента України, метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.
8 травня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини, підписаний наступником Гітлера Карлом Деніцом. Акт був підписаний ще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.
перемога 222 листопада 2004 року Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію, за якою 8 та 9 травня були проголошені Днями пам’яті та примирення, присвяченими пам’яті жертв Другої світової війни.
В ці дні в багатьох європейських державах проходять різноманітні пам’ятні заходи – урочисті збори, зустрічі з ветеранами та їх вшанування, покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам

Немає коментарів:

Дописати коментар