неділя, 22 травня 2016 р.

Сьогодні свято демократії, єдинства


 


День науки відзначають співробітники 167 наукових установ, які входять до складу НАН України.

В Україні свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, які дотримуються в ЄС.


  День Європи в Україні відзначають у третю суботу кожного травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.
Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Тоді в Парижі зібралися представники ряду європейських держав, які вирішили об'єднати свої сили для промислового розвитку та покращення виробництва військової техніки. Це стало фундаментом створення глобальної структури, яка пізніше втілилася в Європейському Союзі. Таким чином, провідні європейські країни змогли уникнути накопичення військового потенціалу один проти одного.
Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. В Україні свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, які дотримуються в ЄС.
Одним з головних місць, де має відбуватися святкування, можна назвати двометровий геодезичний знак, який символізує географічний центр Європи, що знаходиться на правому березі річки Тиса на Закарпатті.
Давайте ми не будемо черстві!
Давайте будемо терпимі,
І миром хай освітяться серця,
Ці істини такі прості  незримі,
Нехай не буде у добра кінця.
Усі країни будуть разом –
Майбутнє світле будувати.
Братерство буде нам дороговказом.
Щоб разом у Європі панувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар