понеділок, 11 квітня 2016 р.

10 книжок на англійській мові, які варто прочитати


 Читання книг на англійській мові – один з найефективніших способів вивчити мову. Та не просто вивчити, а відчути її. Правда, серйозні романи новачку прочитати нелегко – доводиться по десять раз за сторінку  пірнати у словник. Тому, починати  потрібно з простого, наприклад з казок та книг, які були написані для дітей і підлітків. В них немає складних слів та конструкцій, проте є проста і зрозуміла розмовна мова.


« Порахуй зірки. Лоіс Лоурі /
«Number the Stars» Lois Lowry

Друга Світова війна. Німецькі війська захопили Данію. Мирних громадян не зачіпають, але на кожному  розі можна побачити німецьких солдат. Маленькій дівчинці Анн - Марі треба допомогти врятувати найкращу подругу та її батьків – євреїв. Добра книжка про мужність, яку, до того ж, легко читати.

«Хроніки Нарнії» Клайв С. Льюіс /
«The Chronicles of Narnia» Clive Staples Lewis

Діти  опиняються в казковій країні з назвою Нарнія, де звірі здатні розмовляти, магія є звичною справою та добро бореться із злом. Але добру потрібна допомога, щоб перемогти.

«Вінні-Пух» Алан Мілн /
«Winnie-the-Pooh» A. A. Milne
 Цикл казок Алана  Александра  Мілна розповідає про веселі пригоди друзів Кролика, П’ятачка, Крістофера Робіна і, звичайно ж , відомого ведмедика  Вінні-Пуха, який більше за все на світі любить мед і складати вірші.

«Міст в Терабітію» Кэтрін Патерсон /
«Bridge to Terabithia» Katherine Paterson

Книга розповідає про справжню дружбу двох дітей. В життя звичайної дитини Джеса з бідної сім’ї раптово увірвалася незвичайна дівчинка Леслі. І разом вони стали правителями казкової країни.

«Мері Поппінс» Памела Треверс /
«Mary Poppins» Pamela Travers

Фантастична повість-казка про чудову няню і по-сумісництву чарівницю, яка з’являється у сім’ях, де  діти потребують уваги та турботи. Мері Поппінс знаходить спільну мову не тільки з дітьми: вона ще розуміє мову птахів, звірів і риб.

«Кораліна» Ніл Гейман /
«Coraline» Neil Gaiman

Маленька Кораліна разом з мамою і татом переїздить у старий будинок, який заселений доволі дивакуватими жителями. У віддаленому кутку кімнати вона знаходить великі замкнені двері, відчиняє їх і опиняється у квартирі, яка зовні нічим не відрізняється від її власної. Майже не відрізняється.

«Чорний Красень» Анна Сьюел /
«Black Beauty» Anna Sewell

Історія коня, яку він розповів сам. Чорним Красенем його назвали за прекрасну статність і смоляний колір . Це дитяча книжка, яка дорослим може здатися дуже простою за змістом, але вчити з її допомогою мову – одне задоволення.


« Чарівник з країни Оз» Френк Баум


Страшний  ураган відносить дівчинку Дороті у чарівну країну, де їй доведеться зустрітися з всемогутніми відьмами. Це перша книжка з великого циклу. Читати – не перечитати!


«Чудовисько на першому  поверсі» Діана Джонс /
 «The Ogre Downstairs» Diana Wynne Jones

Мама маленьких Каспера, Джонні та Гвенні вийшла заміж за грубого і злого Джека, який здається дітям чудовиськом. Але невдовзі Джек дарує їм набір для маленьких хіміків, і діти розуміють що можуть літати, зникати і творити чудеса.


« Північне сяйво» Філіп Пулман /
«Northern Lights» Philip Pullman

Інша назва книжки – «The Golden Compass». Вона трохи складніша за інші книжки з нашого списку: можливо прийдеться декілька разів зазирнути в словник. Це книга про пригоди сироти Ліри з Оксфорда, про велику дружбу і навіть про трагічне перше кохання.

Немає коментарів:

Дописати коментар