понеділок, 18 квітня 2016 р.

Холодний Яр чекає на тебе!

21-і вшанування Героїв Холодного Яру відбудуться 23-24 квітня у Черкасах та на Чигиринщині


"Дуріть себе, чужих людей,та не дуріть Бога,  Бо в день радості над вами розпадеться кара                                                                              І повіє огонь новий з Холодного Яру.
Т. Г. Шевченко 
 Почнуться святкування 23 квітня в Черкасах, де відбудеться відкриття пам’ятника героям різних епох та  вояцьке свято в Долині троянд, великий концерт патріотичної пісні, а після концерту смолоскипний марш на пам’ять про українських героїв.

    У неділю, 24 квітня, вшанування перенесуться до Холодного Яру. О 10.00 в центрі с. Мельники Чигиринського району розпочнеться меморіальний мітинг та відкриття меморіального знаку братам Чучупакам. Будуть вшановані могили Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака та козаків полку гайдамаків Холодного Яру на кладовищі с. Мельники, відкриття меморіального знаку на братській могилі в с. Мельниках, покладання квітів до меморіалу героям Холодного Яру на Кресельцях та на могилу сотника Івана Компанійця в Мотриному монастирі.
    На хуторі Буда будуть продовжені вшанування героїв та відбудеться відкриття пам'ятника воїнам-захисникам Донецького аеропорту (скульптор Микола Теліженко).

     О 13.30 на берегах Гайдамацького ставу вояки полку “Азов”, штурмової роти 93-ї ОДБ “Карпатська Січ”, ДУК “Правий сектор” та інших вояцьких формацій освятять зброю.               О 14.30 на хуторі Буда розпочнеться святковий концерт.
       Запршуємо кам'янську громаду відвідати та щиросердно вшанувати легендарних героїв рідного краю, адже гасло даного патріотичного заходу - "Прийди! Вшануй героїв!"

Немає коментарів:

Дописати коментар